VANDRINGSSTRUMPOR

Vandringsstrumpor med många goda egenskaper

preload spinner

Vandringsstrumpor med många egenskaper

Vandringsstrumpor är en mycket teknisk produkt jämfört med många andra strumpor. Först och främst eftersom vandringsstrumpor ställer stora krav på slitstyrka, passform, stötdämpning, ventilation, fuktabsorbering, temperaturreglering, hygien och sömmar. 

Vandringsstrumporna vi har i vårt sortiment är utformade för att möta de höga kraven. De är tillverkade i en bekväm tätsittande konstruktion och saknar sömmar över tårna. Vandringsstrumporna har en ribbad kant så att det inte finns något åtsittande elastiskt runt benet. Våra vandringsstrumpor har både antibakteriella, svettabsorberande och snabbtorkande egenskaper.

Det är också möjligt att få vandringsstrumpor med H/V passform.

I användandet av vandringsstrumpor är det många som står fast vid att använda två par strumpor. Här används en tunn åtsittande strumpa innerst bl.a. för att undvika blåsor. Som utgångspunkt är dock våra vandringsstrumpor designade för att inte användas i par. De har nämligen en tätsittande konstruktion som eliminerar friktion mellan foten och strumpan.  

En extra socka används också för att ge lite extra värme i kallt väder. Detta är individuellt, men våra thermostrumpor i merinoull är utformade för att hålla fötterna varma även vid mycket låga temperaturer.

Kort sagt, våra vandringsstrumpor är för vandraren som inte vill kompromissa med utrustningen.