BAMBUSTRUMPOR

av högsta kvalitet

preload spinner

Bambustrumpor av högsta kvalitet

Vårt sortiment av bambustrumpor är noggrant utvalt för att ge dig och dina fötter optimal komfort samtidigt som du har goda problemlösande funktioner. Vi kompromissar inte med kvaliteten. Alla våra bambustrumpor är tillverkade med OEKO-TEX-certifierat bambugarn. Denna certifiering är en världsledande hälso- och miljömärkning för textilier. Det är en extra garanti att bambustrumporna inte innehåller skadliga ämnen. Alla strumpor är i superskön mjuk kvalitet.

Bambugarnet är naturligt antibakteriellt och mycket svettabsorberande. Detta undviker sura luktande fötter och strumpor som är fuktiga från svett. 

Vårt eget varumärke, IQ sox, var bland de allra första bambustrumporna på den skandinaviska marknaden. Vi har kontinuerligt justerat designen och vidareutvecklat strumpan så att bambugarnets många goda egenskaper utnyttjas optimalt. Både komfort och passform är därför i toppklass. IQ sox’s bambustrumpor är utan obekväma sömmar vid tårna. Detta gör att strumporna är extra bekväma att bära. För extra bra komfort har bambustrumporna en ribbkant i vid öppningen som inte stramas runt benet.

Vi har också en skandinavisk byrå från DeoMed som arbetar med bambustrumpor. Denna serie är särskilt utvecklad för diabetiker och personer med lågt blodtryck, ödem, eksem, fotsvamp, fotsvett och blodcirkulationsproblem i benen. Alla bambustrumpor från DeoMed är CE-godkända för medicinskt bruk. Det ställer extra krav på strumporna unika egenskaper. Dessa ska nämligen kunna dokumenteras för att få ett CE-godkännande. Bambustrumpor från DeoMed är sömlösa och utan en stram elastisk kant. De är därför perfekta för personer med känslig hud.

Observera att den höga kvaliteten på bambustrumporna inte nödvändigtvis också innebär lång hållbarhet. Bambugarn är inte lika starkt som t.ex. bomull. Den höga kvaliteten manifesteras i strumpans höga komfort tillsammans med ovan nämnda funktionsegenskaper. Om lång hållbarhet är ditt primära fokus, rekommenderar vi "vanliga" strumpor i bomull.