UNDERKLÄDER I BAMBU

bambuunderkläder_halsostrumpor

preload spinner

IQ sox bambuunderkläder i premium kvalitet! 

Den design vi ser på underkläder idag utvecklades faktiskt i början på 1930-talet. Innan dess var det bara de rika som hade råd med något så lyxigt som underkläder. 

Det ändrades på 1920-talet när massproduktionen av underkläder drog igång. De blev tillgängliga för den breda massan och underkläderna förlorade sin exklusivitet.

Med vår kollektion av bambuunderkläder vill vi återuppliva den lyxiga känslan, och samtidigt göra dem tillgängliga för alla. Våra bambuunderkläder är tillverkade av Premium bambugarn som ger underkläderna massor av goda egenskaper.

Varför välja underkläder i bambu?

Bambugarnet har många goda, naturliga egenskaper. 

Det är extremt mjukt, vilket bidrar till en hög komfort.
Dessutom har det en antibakteriell effekt, vilket betyder att bambuunderkläderna inte luktar surt eller svett efter ett par dagars användning. Bakterierna som skapar den dåliga lukten dödas.

En annan fördel med bambuunderkläder är att svett och fukt både absorberas och transporteras mycket bättre än med till exempel bomull. 

Generellt är underkläder i bambu perfekta om du lider mycket av svett, men är också för dig som värdesätter hög komfort.

De bambuunderkläder som finns på den svenska marknaden varierar lite i kvalitet eftersom det inte ställs specifika krav på märkning i förhållande till kvalitet. Om man blandar bomull i garnet  blir underkläderna billigare att producera, men man uppnår inte full effekt av ovanstående egenskaper.

Bambuunderkläderna från IQ sox är framställda i Premium-kvalitet med ett mycket högt innehåll av bambu (95%). Vi kompromissar inte med kvaliteten. Bambugarnets naturlighet minimerar också risken för hudirritation. 

Ur ett miljöperspektiv är bambuunderkläder mycket hållbara. Konstgjorda gödningsmedel och bekämpningsmedel används inte under odlingsfasen och bambuplantan växter snabbt och sprider sig naturligt. En fördel med att använda bambu är också att du inte behöver tvätta bambuunderkläderna efter bara en dags användning.