IQ Sox Performance

INMOVE-serien

INMOVE är en serie av sport- och funktionsstrumpor som produceras i EU (Polen). INMOVE-strumpor är designade i samarbete med sportutövare och intresseorganisationer som arbetar med sport och förebyggande av skador. INMOVE representeras i Sverige av Hälsostrumpor.

INMOVE-strumpor tillverkas på maskiner med den senaste tekniken och med de bästa materialen.

DEODORANT® - INMOVE

Beskrivningen DEODORANT® bör inte tas bokstavligt, men är ett uttryck för att strumpan är antibakteriell, vilket innebär att det hämmar bakterietillväxt. Det finns två sätt att göra det: 

Med hjälp av den patenterade ytbehandlingen Sanitized® som är utvecklat i Schweiz och som ges endast till de tillverkare som kan påvisa att textilier, maskiner och intern dokumentation är 100% som den ska. Med en Sanitized®-yta bekämpar strumpan att bakterier, svamp och lukt sprids.

Att använda speciellt utvecklat garn, där det finns väldigt lite innehåll av silverjoner säkrar att strumporna inte börjar lukta och att det inte utvecklas bakterier i strumpan.

Materialbeskrivning:

Polyamid:

Kallas även nylon i dagligt tal. Nylon har en god slitstyrka, är elastiskt, skrynklar inte och har stor draghållfasthet, är termoplastisk, absorberar mer fukt än andra syntetiska fibrer och kan lätt blandas med andra typer av fibrer.

Lycra®:

Syntetisk elastisk fiber som består av minst 85% polyuretan. Det är de mest motståndskraftiga syntetfiber med möjlighet till förlängning på 500-800%. Det används därför till kroppsnära kläder.

Prolen® Siltex:

Artificiellt producerade fibrer som är fjädermjuka, slitstarka och som hämmar bakterier, svamp och dålig lukt. Innehåll av silver är 60 ppm och inkapslat i garnet vilket säkerställer att silvret inte kommer i direkt kontakt med huden.

Akryl:

Âr den fibertyp som liknar ull mest, vilket också är anledningen till varför det är antingen används för sig självt eller blandas med ull till produkter som tidigare var av 100% ull, exempelvis tröjor. Det är ingen större skillnad i styrka mellan ull och polyakryl.

Merinoull:

Kommer från merinofår. Merinoull är en mycket fin ull med en fibertjocklek av 17-23 micron (0,0001 mm). Merinoull används därför ofta till underkläder samt finare vävda textilier.

Merinoull har flera naturligt bra egenskaper:

  • Temperaturkontroll: Ullen kan hålla dig varm när det är kallt och sval när det är varmt.
  • Svettabsorbering: Ullen kan absorbera fukt upp till 33% av sin vikt utan kännas blöt.
  • Skyddar mot svettlukt: När ullen absorberar fukt/svett, så kommer detta att binda sig i ullens struktur. Svetten kommer därmed inte bli liggandes på huden och kommer således inte i kontakt med bakterier som annars gör att svetten luktar illa.
  • Merinoull är både smuts- och vattenavvisande. 

Bomull:

Den mest välkända textilen som används till kläder. Bomull har inga speciella egenskaper utöver den är ventilerande.

Sömmar vid tårna:

Alla Inmove-strumpor har en patenterad ”Rosso”-söm på tårna, vilket innebär att det inte är märkbar eftersom den är helt platt. Det gör strumporna knappt känns på foten och är extremt bekväma att bära.

preload spinner